USLUGE

PODRUČJE RADA

 

Odvjetničko društvo Borić & Partneri d.o.o. pruža pravne usluge u području cjelokupnog privatnog prava. U nastavku smo Vam slobodni predstaviti naše usluge po odabranim granama prava.

 

PODRUČJE RADA

PRAVO ZAŠTITE TRŽIŠNOG NATJECANJA

Na globalnom tržištu natjecanje nikada nije bilo toliko izraženo. Prekogranične transakcije su povećane, a propisi o spriječavanju monopola i tržišnom natjecanju sve više se primjenjuju. Pravila koja uređuju spajanja i preuzimanja, karteli i poslovne prakse, eksplodirali su diljem svijeta. U stotinama pravnih sustava poduzetnici su sada podložni pravilima o sprječavanju monopola te pravilima tržišnog natjecanja.

Kao jedan od pionira među odvjetničkim društvima u Hrvatskoj, koji se suočavaju s porastom svijesti o važnosti Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja, uspjeli smo u vrlo kratkom vremenu postati poznata adresa za sve poduzetnike koji žele zaštititi svoje interese u tržišnoj utakmici.

 

Način kako možemo pomoći:

  • Odobrenja transakcija — Osiguranje odobrenja za spajanja, akvizicije, zajednička ulaganja i ostale aranžmane.
  • Anti-natječanja prevencija — Sprječavanje Vaših dobavljača ili konkurenata u provedbi anti-kartelnih aranžmana koji nepovoljno utječu na Vaše poslovanje.
  • Poslovna politika razvoja — Pomoć u razvoju poslovne politike koja je u skladu s važećim pravilima o sprječavanju monopola i tržišnom natjecanju.
  • Parnice u vezi sprječavanja monopola/tržišnog natjecanja — Zastupanje u parnicama u vezi sprječavanja monopola/tržišnog natjecanja pred nadležnim tijelima.

 

 

 

 

 

© Copyright 2011. Borić&Partneri